Hvorfor holder vi Valentinsdag?

Oprettet d. under Inspiration og gaveideer

Hvorfor holder vi egentlig Valentinsdag? 

Måske kender du det, måske har du før købt røde roser eller chokolade til din elskede? Eller måske har du skrevet et kærligt brev eller e-mail, hvor du åbenhjerteligt fortæller om dine følelser? Eller er du en af dem som i virkeligheden synes at det er en amerikansk højtid, som de skulle have beholdt i USA? 

Vidste du at Valentinsdag i virkeligheden slet ikke en amerikansk opfindelse, men at den deriomd går helt tilbage til 1600-tallets England, hvor man begyndte at sende små valentinsdigte og kærlighedsbreve til sin udkårne.

Kærlighedens helgen halshugget

Årsagen til at vi fejrer Valentinsdag, er der noget man skal langt tilbage i historien for at finde årsaen til. Faktisk helt tilbage til det gamle Rom. Valentinsdag er nemlig opkaldt efter Sankt Valentin af Rom.

I én beretning om Sankt Valentin siges det nemlig at han led en martyrdød i år 269 efter Kristus. den Romerske Kejser Claudius havde forbudt de romerske soldater i at gifte sig, og derfor måtte ingen af præsterne naturligvis heller ikke vie dem.

Men præsten Valentin fortsatte med at vie dem og derfor blev han arresteret og dømt til døden. Valentin forelskede sig under sin fængsling efter sigende med sin fangevogters blinde datter, som han mirakuløst gav synet igen.

Inden han blev halshugget 14. februar, skrev han derfor et afskedsbrev til sin elskede veninde, og underskrev det "fra din Valentin", og det er netop denne gestus som nu fået en moderne og romantisk fortolkning.

 

Årets Valentinsgave er mere bæredygtig 

Nu ved vi hvorfor vi fejre Valentinsdag, og her har vi samlet lidt inspiration til dig som ønske at gøre dette års valentinsgave lidt mere bæredygtig. 

Evighedsbuketter er et mere bæredygtigt valg, fremfor buketter af friske blomster. Buketterne er kun bundet med tørret blomster og derfor holder buketterne længere og skiftes derfor ikke så ofte ud. 

Her hos Mon Aventure kan du købe smukke evighedsbuketter i mange forskellige farver. Vores evighedsbuketter er et stilfuldt og langtidsholdbart valg i dit eget hjem og til én, du holder af. Evighedsblomster er blevet meget populære de sidste par år og med rigtig god grund. Derfor er det også en helt oplagt valentinsgave til hende.

 

Se hele vores udvalg af smukke buketter lige her

Alle buketterne er pænt pakket ind og vi sender også gerne lige til døren med GLS 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar